YourDomain.Com © 2006                    

 

 

Vad är Metabolisk ämnesomsättning?

 

 

Man kan lättare komma underfund med vilken kosthållning som passar en individ bäst genom att fastställa ämnesomsättningstyp.

Kroppens energiförbrukning eller ämnesomsättning regleras av hormonerna. Vissa personer har snabbare ämnesomsättning medan andra har långsammare.

 

Det finns två primära ämnesomsättningstyper enligt "Metabolic Typing" håranalys:

 

  • Snabb ämnesomsättare: Typ A-människan - ofta en ambitiös arbetsnarkoman. Samlar vikten runt magen som en kulmage och mår bäst av rejäla måltider av typen "kött och potatis". Har ofta varma, lätt fuktiga händer och fötter.
  • Långsam ämnesomsättare: Typ B-människor - är oftast mindre stressad och har ett lugnare temperament. Samlar vikten kring stjärt och lår (päronformad) och mår bäst av lättare mat och flera små måltider. Har oftast kalla händer och fötter.

 

Det är varken bättre eller sämre att vara typ A eller typ B, men det man bör undvika är att hamna i obalans. så att man får en alltför snabb eller långsam ämnesomsättning. Genom att välja en balanserad kost kan detta regleras. Forskare har även kunnat fastställa vilka födoämnen och näringsämnen som passar bäst för de olika ämnesomsättningarna. När man äter är också avgörande. Kosttillskott kan också hjälpa till balans.

 

 

 

 

 

Mineralstatus?

 

Metabolisk ämnesomsättning?

 

Exempel på hårmineralanalysens första sida:

 

 

 

 

Kosttillskotten kommer från Alpha Plus som utvecklat skräddarsydda kosttillskott för de olika mineralbilderna.

 

 

Trace Elements Inc, Dallas, USA »

 

 

www.alpha-plus.se