YourDomain.Com © 2006                    

 

 

 

Vad är Mineraler?

 

 

Mineralämnen är grundstenar för många av kroppens tusentals funktioner. De kan inte  skapas av kroppen utan måste hämtas från naturen och nya mineral måste tillföras varje dag för att ersätta de gamla. Kroppens och cellernas ständiga förnyelse är beroende av mineral och protein som upptas från maten.

Mineral och spårämnen ger inte energi eller bränsle till kroppen men stödjer energiproduktionen och kemiska reaktioner. Mineral är komponenter hos enzymerna som styr de viktigaste reaktionerna i kroppens fysiologi, bl a nedbrytning av fett, protein och kolhydrater. Vissa mineraler är inblandade i regleringen av vätske- och elektrolytbalansen, några ger stadga åt skelettet, andra bygger upp frisk nerv- och muskelvävnad.

Även om mineral finns i maten, finns de i begränsade mängder och man behöver äta en stor variation av födoämnen för att få i sig alla mineral som kroppen behöver. Med den moderna kosten försvinner många värdefulla mineral i raffineringen och dessutom är marken utarmad på många mineral och spårämnen.

 

De olika mineralerna behöver dessutom vara i balans med varandra för att kunna utnyttjas maximalt. 

 

 

 

 

Mineralobalans?

 

 

Exempel på hårmineralanalysens första sida:

 

 

 

 

Kosttillskotten kommer från Alpha Plus som utvecklat skräddarsydda kosttillskott för de olika mineralbilderna.

 

 

Trace Elements Inc, Dallas, USA »

 

 

www.alpha-plus.se