YourDomain.Com © 2006                    

 

 

Vad är Hårmineralanalys?

 

Ditt hår innehåller alla mineraler som finns i din kropp. Alla de viktiga näringsämnena och även toxiska elementen ackumuleras i håret. Resultatet från en hårmineralanalys ger en klar bild av din invärtes miljö. Med hjälp av denna information kan en stor mängd av metabolismens olika händelser tydas. Inte bara kan din näringsmässiga status överblickas, utan vi kan också lära oss mycket mer om hur pass effektivt din kropp arbetar metaboliskt.

 

Blod- och urinprov visar mineralstatusen i kroppen endast vid en viss tidpunkt, mineralkoncentrationer som återfinns i håret däremot, representerar intag eller exponering som pågått över en längre tid.

 

Hur går en hårmineralanalys till ?

Först tas ett prov av ditt hår. Håret ska komma från flera ställen i i hårbottnen från bakre delen av huvudet. Den totala mängden som behövs är ca 1 msk. Om man inte kan skicka huvudhår kan man ta bitar av naglarna eller könshår. Dessa vävnader växer långsammare än huvudhår och visar kanske inte den allra senaste mineralbalansen, utan en tid lite längre bak. Vissa kosmetiska hårbehandlingar kan förorena huvudets hår och även medicinskt schampo som innehåller zink eller selen. Det rekommenderas därför att man avvaktar ca 2 månader efter färgning/permanent av håret för ett att ta ett hårprov.

 

Hårprovet skickas sedan till Trace Elements, Inc., Dallas, USA, (TEI). Hårprovet prepareras för testning genom ett flertar speciella procedurer som utvecklats av TEI, när håret är fullständigt upplöst återstår endast mineralsalterna som analyseras.

 

Efter drygt 3 veckor har jag resultatet och träffar dig igen för en fullständig analys av din mineralstatus och metaboliska ämnesomsättning.

Med hjälp av din unika mineralbild rekommenderas du ett personligt kosttillskottsprogram för att återställa eventuella mineralobalanser. Kosttillskottsprogrammet är intensivt under 2-3 månader, därefter kan en underhållsfas följa på några månader. För att checka av hur kroppens mineralstatus ändras rekommenderas att en omanalys görs efter ca 6 månader - 1 år.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mineralstatus?

 

Metabolisk ämnesomsättning?

 

Exempel på hårmineralanalysens första sida:

 

 

 

 

Kosttillskotten kommer från Alpha Plus som utvecklat skräddarsydda kosttillskott för de olika mineralbilderna.

 

 

Trace Elements Inc, Dallas, USA »

 

 

www.alpha-plus.se